22.7 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKTutinski bajkeri kreću put Tunisa

Tutinski bajkeri kreću put Tunisa

Tutinski bajkeri

Poslije više uspješnih evropskih turneja, te prošlogodinjeg historijskog uspjeha vožnjom do švajcarskih Alpa, gdje je čak 13 bajkera iz Tutina vijorilo zastavu našeg grada i kluba na krovu Evrope, te vožnje po Aziji, došlo je vrijeme da se krene i put Afrike, odnosno Tunisa.

Ekipa sa pet motora i 6 učesnika u petak 19.05.2023. godine, poći će iz Tutina preko Peći, gdje će voziti do luke Drač u Albaniji, zatim trajektom preći Jadran do Baria, koji je ujedno i početna tačka u Italiji.

Preko Napolija prvo Amalfi obalom, a zatim obalom Tirenskog mora pa do najvećeg ostrva Sredozemnog mora, Sicilije, gdje će se ukrcati u trajekt koji vodi do Tunisa.

U Tunisu je planiran boravak od 6 dana, gdje će se voziti ruta gradovima Tunis-Susa-Đerbe pa sve do juga države, prema Libiji i srca pustinje Sahare gdje će spavati u beduinskim selima i pustinjskim oazama.

U povratku je planirano da voze uz granicu sa Alžirom, zatim trajektom do Palerma u Italiji, gdje će voziti drugom stranom sicilijanske obale do Sircauze i vulkana Etna.

Nakon Etne ponovo će do Baria, te usput obići Materu i Alberobello, a nako toga povratak na Balkan, odnosno do Drača, zatim preko Ohrida i Tetova do rodnog Tutina.

Ovim poduhvatom, pokušaće da budu prvi bajkeri sa ovih prostora koji su kročili dvotočkašima na tlo Afrike.

Na ovo historijski putovanje polaze:

Ike i Jasna Hačković
Adnan Tutić
Zilhad Tutić
Fejzija Hamidović i
Jasmin Krkušić-Kaća

 

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave