23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKASPP-SDA: Vlast u Novom Pazaru nije kadra da rješava probleme građana (video)

SPP-SDA: Vlast u Novom Pazaru nije kadra da rješava probleme građana (video)

Tema dana

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara gostujući u emisiji Tema dana, govorili su o gorućim temama u ovom gradu, među kojima se izdvaja velika nezaposlenost.

Odbornik SPP-a Jonuz Džanković istakao da u Novom Pazaru ne postoji nijedna fabrika, koja bi smanjila stopu i riješila probleme nezaposlenosti.

S druge strane na Skupštini Novog Pazara najviše pažnje bilo je posvećeno tački dnevnog reda koja se odnosila na kredit u visini od 250 miliona dinara. Tada je izvjestilac kazao da će sredstva biti utrošena za izgradnju putnih pravaca. Odbornik SDA Sandžaka Emir Ašćerić naglasio da je riječ o predizbornom kreditu.

Predsjednik odborničke grupe SPP-a Sead Redžović  emisiji osvrnuo se i na poslednja dešavanja u Srbiji. Kako je istakao veći broj Novopazarskih škola iskazalo je nezadovoljstvo radom Socijalne zaštite u ovom gradu, jer nije okončala postupake prema učenicima.

Poziv za gostovanje u emisiji bio je upućen i Sandžačkoj demokratskoj partiji, koja se nije odazvala.

Podsećanja radi, 10.maja održana je skupština Novog Pazara, gdje je usvojen rebalans budžeta. Na početku sjednice odbornici vladajuće većine nisu prihvatili nijedan dd 18 prijedloga o proširenju Dnevnog reda.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave