32.5 C
Tutin
Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOKonstituisana Narodna skupština, četiri poslanika iz Novog Pazara, jedan iz Tutina

Konstituisana Narodna skupština, četiri poslanika iz Novog Pazara, jedan iz Tutina

Potvrđivanjem mandata i polaganjem zakletve juče je konstituisan novi saziv Skupštine Srbije u kojem će biti devet narodnih poslanika iz Sandžaka, od kojih je četvoro iz Novog Pazara.

Interese građana ovog dela Srbije zastupaće Usame Zukorlić i Edin Đerlek iz Stranke pravde i pomirenja (SPP), Ahmedin Škrijelj i Selma Kučević (Tutin) kao predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Muamer Bačevac iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS).

U skupštinskim klupama biće i Dijana Radović iz Priboja, visokopozicionirana članica Socijalističke partije Srbije, kao i njeni sugrađani Miloš Parandilović i Nastasja Baković sa liste “Srbija protiv nasilja” i Dragan Stanojević kao predstavnik liste “Mi glas iz naroda” Branimira Nestorovića.

Bačevac, koji je narodni poslanik od 2014. godine, rekao je za Sto plus radio da će se truditi da i u narednom periodu probleme svih građana Sandžaka učini vidljivijim i da da konkretne predloge izvršnoj vlasti za njihovo rešenje.

“Sandžačke opštine, s obzirom na svoju slabu infrastrukturnu i industrijsku razvijenost, zaslužuju posebnu pažnju ove vlade, jer na našu sreću imaju glavni resurs, mlade i sposobne ljude”, izjavio je Bačevac.

Dodao je da će se zbog toga što se u “Novom Pazaru gradi Kliničko-bolnički centar, kao najsavremenija zdravstvena ustanova”, zalagati za celoživotno unapređivanje znanja medicinskih radnika.

“Zalagaću se za podizanje kvaliteta državnih škola i fakulteta u našem kraju, jer sam uveren da je obrazovanje ključno”, poručio je on.

Bačevac očekuje da će novi saziv Narodne skupštine raditi pun mandat kako bi se za te četiri godine unapredile sve sfere života građana.

Zamenik predsednika Stranke pravde i pomirenja i ministar bez portfelja Edin Đerlek kazao je da će prioritet te partije u Skupštini Srbije biti “autentično predstavljanje Bošnjaka” i zalaganje za interese nacionalnih zajednica i svih građana Srbije.

Rekao je da je ličnim primerom, sa pozicije ministra, pokazao da je to moguće.

“Ponosan sam na činjenicu da smo trećinu budžeta izdvojili za Sandžak i sve sandžačke opštine, kao i na 94 infrastrukturni i razvojni projekat u ostatku srbije i to u prvoj godini mandata. Poseban uspeh je što smo uspeli da izradimo novu Metodologiju i Jedinstvenu listu razvijenosti gradova i opština”, istakao je Đerlek.

Zalagaće se, dodaje, za realizaciju infrastrukturnih i razvojnih projekata, za nove investicije i unapređivanje kvaliteta života građana.

“Jako je važno da podignemo životni standard, plate i kupovnu moć kako u Sandžaku tako i u ostalim manje razvijenim oblastima i regionima u Srbiji. Svakako da ćemo nastaviti kategorički da se zalažemo za unapređivanja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka na svim nivoima i tu neće biti nikakvog kalkulisanja”, poručio je Đerlek.

On je kazao da “očekuje učešće u izvršnoj vlasti, na još ozbiljnijem nivou” jer su, kako je rekao, za godinu dana demonstrirali i odgovornost i rad i rezultate i da se takva vrsta posvećenosti vrednu u državi.

Kao i Bačevac, smatra da je logično da će mandata ovog saziva Skupštine trajati četiri godine, pogotovo imajući u vidu program “Skok u budućnosti – Srbija EXPO 2027”, ali ne isključuje mogućnost i da traje kraće, ako okolnosti budu iziskivale.

radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave