22.7 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKABošnjačko nacionalno vijeće posjetio pomoćnik predsjednika TİKA

Bošnjačko nacionalno vijeće posjetio pomoćnik predsjednika TİKA

Dana 15. 03. 2023. godine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković sastala se sa gospodinom Mahmutom Çevikom, pomoćnikom predsjednika Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TİKA), i njegovim saradnicima, sa kojima je razgovarala o projektima koji su realizirani do sada, sa pozicije podrške Bošnjacima u Sandžaku i R. Srbiji. 

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice dr. Misale Pramenković, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Baltić Curić i dr. Edin Numanović, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta Semir Madžgalj.

Predsjednica dr. Misala Pramenković izrazila je zadovoljstvo povodom posjete gospodina Mahmuta Çevika najvažnijem predstavničkom tijelu Bošnjaka u R. Srbiji.

Delegaciju TİKA, pored pomoćnika predsjednika, činili su i Leyla Gülbudak, savjetnica pomoćnika predsjednika, Mehmet Mete Anaç, koordinator TİKA Kancelarije za koordinaciju programa u Beogradu, Zeynep İrem Mazlum, pomoćnica koordinatora, Rifat Krlić, asistent-prevodilac i Semir Alić, asistent-prevodilac.

Sagovornici su se saglasili da je Republika Turska u ovim momentima u teškoj poziciji zbog zemljotresa koji ih je zadesio, ali da će se raditi na tome da se saradnja nastavi, kroz buduće projekte.
izvor: bnv.org.rs
OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave