23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAZećirović: Skupštinske odluke nevažeće, grubo prekršen pravilnik

Zećirović: Skupštinske odluke nevažeće, grubo prekršen pravilnik

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović rekao je juče da konstitutivna sednica Skupštine Novog Pazara nije zakazana ni održana u skladu sa zakonom, “te da su zbog kršenja pravilnika sve donesene odluke nevažeće”.

On je na konferenciji za novinare rekao da su potvrđivanje mandata jednom odborniku i izbor predsednika Skupštine samo neke od stavki koje je “vladajuća oligarhija prekrojila po svom nahođenju”.

“Odborniku koji po statutu i poslovniku Skupštine grada danas nije imao legitimitet da glasa je omogućeno glasanje, a u članu 13 se jasno definiše kakva procedura se sprovodi prilikom izbora predsednika. Oni su za govornicom samo predložili jednog od svojih odbornika i nakon toga pristupili glasanju”, pojasnio je Zećirović.

Zećirović (jedini odbornik GPS-a u skupštini grada) je dodao da će iako je “dostojanstvo Skupštine pogaženo na više načina” oni reagovati trezveno, adekvatno i shodno greškama koje je napravila vladajuća struktura.

“Obratićemo se svim relevantnim institucijama i nadamo se da su ovog puta napravili toliko grešaka da neće uspeti da ih pokriju svim onim mahinacijama kojima su se do sada služili.Kod njih je prisutna velika nervoza i trenutno su jako slabi jer smo ih ogolili”, dodaje Zećirović.

On je izrazio očekivanje da će opozicioni odbornici u Skupštini grada održati kompaktnost na strani pravde, ali da konkretan dogovor sa njima nije moguć “jer nisu dobili poziv ni od jedne političke partije za usvajanje zajedničke platforme”.

Novi saziv Skupštine Novog Pazara konstituisan je danas potvrđivanjem mandata kandidatima za odbornike izabranim na lokalnim izborima 17. decembra.

radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave