18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKZakazano suđenje za ubistvo Hamidovića

Zakazano suđenje za ubistvo Hamidovića

Suđenje Emrahu Latoviću (28) iz Sjenice, okrivljenom da je u avgustu 2021. godine u centru te opštine ubio Edina Hamidovića (48), počeće 9. maja pred Višim sudom u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Kako je u bekstvu, biće mu suđeno u odsustvu i to za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru obuhvaćen je i Ranko Đurović (37) koji se tereti za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Emrah Latović je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i deteta, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju uhapsila Ranka Đurovića iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu gde je nakon nekoliko dana preminuo.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je ubijen zbog pisanja te Fejsbuk stranice o kriminalnim aktivnostima u Sjenici i klana Latović.

Hamidović je ukopan na seoskom groblju u selu Krće, kraj Sjenice. Bio je oženjen i otac sedmoro dece.

(Radiostoplus)

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave