15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaISLAMDelegacija Mešihata u ramazaskoj posjeti Muftijstvu sarajevskom

Delegacija Mešihata u ramazaskoj posjeti Muftijstvu sarajevskom

Muftija Dudic

U srijedu, 05.04.2023. godine, delegacija Mešihata Islamske zajednice predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, na poziv muftije sarajevskog dr. Nedžad ef. Grabusa, posjetila je Medžlis IZ-e Sarajevo i tom prilikom, nakon zajedničkog iftara sa čelnicima Muftijstva i Medžlisa, obišla četiri džamije na prostoru grada Sarajeva.

Muftija Dudić je u pratnji muftije Grabusa jaciju i teraviju namaz obavio u Istiklal džamiji i tom prilikom se obratio prisutnima. Muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović je u pratnji glavnog imama Sarajevskog medžlisa dr. Abdulgafar ef. Velića posjetio Centralnu džamiju na Ilidži.

Hfz. dr. Almir Pramenković je bio gost u džamiji na Čengić Vili, dok je glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj msc. Harun ef. Eminagić posjetio Jordansku džamiju na Grbavici.
Pomenuta posjeta je realizirana u sklopu ramazanskih aktivnosti Muftijstva sarajevskog i prva je ove vrste, koja je omogućila da se džematima u Sarajevu predstave aktivnosti koje Islamska zajendica realizira na različitim prostorima, uključujući i prostor Sandžaka i Islamske zajednice u Srbiji.

Muftija Dudić je zahvalio muftiji Grabusu na ovoj inicijativi, naglasivši da ona predstavlja osvježenje, ali istovremeno i primjer kako se i druga muftijstva i dijelovi Zajednice trebaju organizirati tokom Ramazana u cilju jačanja veza između njih, što u konačnom doprinosi jačanju Zajednice i povjerenja kod njenih članova.

Ovom prilikom uputio je poziv da i predstavnici Muftijstva sarajevskog i Medžlisa Sarajevo, na čelu sa svojim muftijom i glavnim imamom, budu gosti Mešihata IZ-e u Srbiji i posjete određeni broj džamija na tom prostoru.

izvor: mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave