26.2 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOVučić najavljuje prijevremene izbore, Brnabić ‘spremna podnijeti ostavku’

Vučić najavljuje prijevremene izbore, Brnabić ‘spremna podnijeti ostavku’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže kako je ‘jasno da ćemo imati prijevremene parlamentarne izbore,’ i da je pitanje mjeseca kada će se oni održati. Poručio je da prijelazne vlade ‘neće biti’.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je u svakom trenutku spremna da podnese ostavku i da opozicija može računati sa tim.

Na konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Palati Srbija, Brnabić je rekla da smatra da su izbori jedini izlaz iz trenutne situacije parlamentarni izbori do kraja godine, a da je konačna odluka na predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio kako je “jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore,” i da je pitanje mjeseca kada će se oni održati. Poručio je da prijelazne vlade “neće biti”.

Poručio je kako će nastaviti da čeka opozicione predstavnike da dođu na razgovore, ali da mu je jasno da oni “žele neke druge stvari”.

“Mi ćemo da očekujemo da se na razgovorima pojave neki koji će da pokažu minimum odgovornosti i verujem da ćemo ipak pronaći sagovornike, ako ne, idemo na izbore”, rekao je Vučić.

On je dodao i da je spreman da razgovara o raspisivanju još nekih gradskih i opštinskih izbora.

Prije toga je rekao da se nikada neće dogoditi da neko na ulici preuzima vlast. Kaže da na razgovorima još čeka predstavnike opozicije, a ako se ne odazovu ide se na izbore, za šta bi prvi korak bilo ubrzano raspuštanje Skupštine Republike Srbije.

izvor: sandzakpress

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave