16.1 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAU sandžačkim opštinama manjak kapaciteta visokonaponske mreže

U sandžačkim opštinama manjak kapaciteta visokonaponske mreže

Najveći problem u nemogućnosti priključenja novih kupaca na području niskonaponske mreže u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici predstavlja nedostatak kapaciteta u visokonaponskoj mreži, navelo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Prema informacijama iz “Elektrodistribucija Srbije“, paralelno sa razvojem visokonaponske mreže ulagalo se i u srednjenaponsku i niskonaponsku mrežu.

Jahja Fehratović je nadležnima ukazao da vlasnici brojnih stanova u novoizgrađenim zgradama ne mogu da dobiju priključak na elektromrežu, kao i na problem jačine električnog priključka u planinskim predelima Pešteri.

On tvrdi da postoji realna opasnost da dođe do kolapsa, jer je samo u Novom Pazaru u toku izgradnja brojnih zgrada koje treba u narednom periodu priključiti na elektromrežu.

“Prema njihovom mišljenju targetiranje problema nije u niskonaponskoj, već u visokonaponskoj mreži. Svakako da je ovo samo konstatiranje realnosti da problem postoji, a nadam se da će uslediti i konkretni poduhvati da se zadovolje potrebe građana i privrednih subjekata. Na ovome ću insistirati sve dok ne bude konkretnih pomaka i rešavanja problema“, zaključio je Fehratović u izjavi koju je prosledio medijima.

izvor: freemedia

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave