13.5 C
Tutin
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKTrening za nacionalne savjete nacionalnih manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta

Trening za nacionalne savjete nacionalnih manjina na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta

Predstavnici nacionalnih savjeta nacionalnih manjina u R. Srbiji učestvovali su danas, u Kragujevcu, na treningu na temu organizacionog i finansijskog menadžmenta rada nacionalnih savjeta.

Treningu je prisustvovao i predstavnik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Mirza Hajdinović.

Trening se realizira u sklopu projektnih aktivnosti „Podrške jačanju vladavine prava u Srbiji” koji je zajednički finansiran od strane EU i njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sve kao dio projekta Zaštita manjina u procesu pristupanja EU (Minority protection for EU accession – MPA), koji realizira Evropski centar za manjinska pitanja (ECMI), u saradnji sa GIZ i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Cilj treninga je da predstavnicima nacionalnih savjeta nacionalnih manjina omogući unapređenje svakodnevnog funkcionisanja, te poboljšanje razumijevanja finansijskih propisa koji se odnose na funkcionisanje nacionalnih savjeta.

Treningu je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog prof. dr. Rejhan Kurtović.

izvor: BNV

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave