15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKARaspisan javni poziv za prijavu projekata za Program regionalnog rasta

Raspisan javni poziv za prijavu projekata za Program regionalnog rasta

Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj raspisao je Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, na koji se, za jedan ili više projekata, mogu prijaviti jedinice lokalne samouprave samostalno ili u saradnji sa akreditovanim razvojnim agencijama.

Sredstva u iznosu od ukupno 325.100.000 dinara opredeljena su za realizaciju podrške u sufinansiranju, od kojih 85.100.000 dinara za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja, a 240.000.000 dinara za sufinansiranje projekata.

U odnosu na ove dve kategorije, predviđeni su i rokovi za podnošenje prijava, i to za slanje prijava za sufinansiranje izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja počev od 29. aprila zaključno sa 1. oktobrom, a za sufinansiranje projekata od istog datuma, 29. aprila, zaključno sa 15. majem tekuće godine.

Programom za podsticanje regionalnog rasta u Republici Srbiji, predviđeno je da Kabinet ministra sufinansira do 80 odsto troškova izrade razvojnih dokumenata regionalnog razvoja i samih projekata u oblasti razvoja preduzetništva, investicija i inovacija, unapređenjaposlovne infrastrukture, stvaranja povoljnih uslova za brži razvoj start-up preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti, inovativnosti i konkurentnosti i poboljšanja poslovne i investicione klime.

Projekti se mogu odnositi na izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata iz oblasti obrazovanja i kulture, socijalne infrastrukture i turizma i digitalizacije opštinskih usluga.

Postupak selekcije sprovodiće se na osnovu kriterijuma finansijskih i operativnihkapaciteta, usklađenosti sa strateškim dokumentima, kao i prema održivosti i efektima samih projekata.

Javni poziv za prijavu projekata za Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini objavljen je u „Službenom glasniku Republike Srbije” i na internet stranici Kabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj: www.rrrz.gov.rs.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave