23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaHRONIKASuđenje za ubistvo Hamidovića, ipak u Novom Pazaru

Suđenje za ubistvo Hamidovića, ipak u Novom Pazaru

Edin Hamidovic sudjenje

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev Višeg suda u Novom Pazaru da se proglasi nenadležnim za suđenje Emrahu Latoviću (28) iz Sjenice, okrivljenom da je u avgustu 2021. godine u centru te opštine ubio Edina Hamidovića (48), saznaje radio Sto plus.

Kako je zahtev odbijen, postupajući sudija je novo pripremno ročište zakazao za 5. jul.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je tokom septembra optužnicu kojom se Emrah Latović tereti da je počinio krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Kako je u bjekstvu, u oktobru je predloženo da mu se sudi u odsustvu, a svakog sljedećeg mjeseca je bilo zakazivano pripremno ročište, koje još uvijek nije održano.

Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru obuhvaćen je i Ranko Đurović (37) koji se tereti za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Emrah Latović je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i djeteta, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija je za njim raspisala međunarodnu potjernicu, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju uhapsila Ranka Đurovića iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu gdje je nakon nekoliko dana preminuo.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je ubijen zbog pisanja te Fejsbuk stranice o kriminalnim aktivnostima u Sjenici i klana Latović.

Hamidović je ukopan na seoskom groblju u selu Krće, kraj Sjenice. Bio je oženjen i otac sedmoro djece.

izvor: radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave