22.7 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaHRONIKASnimak i obdukcija opovrgli saopćenje MUP-a: Ervin ubijen pesnicom, nema povreda od...

Snimak i obdukcija opovrgli saopćenje MUP-a: Ervin ubijen pesnicom, nema povreda od udarca glavom o šank

Ubistvo u Priboju

Šta je bilo povod da Igor Avramović (28) iz Priboja, zaposlen kao policajac u Beogradu, u jednom pribojskom kafiću nasrne na sugrađanina Ervina Ćelahmetovića (35) i zada mu smrtonosne povrede pesnicom u glavu, za sada nije poznato, a izvjesno je da je tragediji prethodila prepirka između njih dvojice.

Ovo potvrđuju zapisi sa videokamere iz ugostiteljskog objekta, tvrdi list “Blic“, koja je zabilježila trenutke uoči nemilog događaja i sve što se potom zbilo. Policajac koji se sumnjiči za ubistvo i dalje je u bjekstvu i za njim je Policijska uprava Prijepolje raspisala potragu.

U noći između subote i nedelje, negdje oko ponoći, kako svjedoči snimak koji je pregledala policija, Igor Avramović i Ervin Ćelahmetović stajali su jedan do drugog za šankom kafića, svaki sa svojim društvom. Nakon izvjesnog vremena došlo je do svađe između njih dvojice, da bi u jednom trenutku Igor potegao pesnicu na Ervina i tri puta ga, za sekundu – dvije, udario u glavu. Usljed zadobijenih udaraca Ervin je pao na pod, u međuvremenu i glavom zakačio šank, i ostao nepomično da leži.

Policajac – pripadnik Interventne jedinice u Beogradu, koji je u subotu bio u rodnom gradu, odmah potom je napustio lokal, dok su Ervinu u pomoć pritrčale medicinske sestre koje su u istom kafiću bile u noćnom provodu. Ervin nije bi pri svijesti, ali je u tim trenucima bio živ.

Ubrzo je u kafić stigla ekipa Hitne pomoći koja je 35-godišnjaka prevezla u Opću bolnicu Priboj gdje je i reanimiran. Uprkos svim naporima ljekara da ga spasu, dva sata kasnije Ervin Ćelahmetović je preminuo.

Ervin Ćelahmetović umro od krvarenja na mozgu, kobne povrede nanesene pesnicom

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu juče je izvršena obdukcija tijela nesrećnog Pribojca. Utvrđeno je da je uzrok smrti krvarenje u mozgu izazvano pucanjem velikog krvnog suda.

Na osnovu snimka do kojeg je došla istraga vidi se da je Ervin lijevom stranom glave udario o šank, ali povrede na tom mjestu nisu primijećene. Zapravo, povrede su zabilježene na desnoj strani glave u koju ga je Igor udario.

U Priboju su juče kružile glasine da je do svađe između Igora i Ervina navodno došlo zbog lomljenja čaša u lokalu.

Toga jeste bilo, ali ne u neposrednoj blizini njih dvojice i ne u vrijeme kada je došlo verbalnog konflikta koji se pretvorio u tragediju. Također, i tome svjedoči snimak, kao neistinita se pokazala priča da je policajac na ruci imao “bokser”, piše Blic.rs.

Policija u Priboju jučer je zadržala troje Igoru bliskih osoba koji se sumnjiče da su mu pomogli prilikom bjekstva. Radi se o jednoj djevojci, prijatelju i članu familije.

izvor: sandzacke.rs

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave