32.5 C
Tutin
Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKSaopštenje povodom humanitarne akcije „Nedjelja pomoći narodu Turske i Sirije“

Saopštenje povodom humanitarne akcije „Nedjelja pomoći narodu Turske i Sirije“

Izvor: mesihat.org

S A O P Š T E N J E

Povodom strašnog zemljotresa koji je pogodio dio Turske i Sirije, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji pokrenuo je humanitarnu akciju „Nedjelja pomoći narodu Turske i Sirije“ koja je realizirana u periodu od 9. do 16. februara 2023. godine na nivou svih muftijstava, džemata i ustanova Islamske zajednice u Srbiji.

U pomenutoj akciji ukupno je do sada sakupljeno 22.000.000 dinara (188.000 €), od kojih je po dogovoru sa čelnicima Islamske zajednice Turske na žiro-račun Dijanet Vakufa Turske (Turkiye Diyanet Vakfi) uplaćeno 175.000 €, dok će ostatak biti uplaćen po okončanju akcije.

Od ukupnog iznosa 30% sredstava će posredstvom pomenutog vakufa biti podijeljeno kao pomoć stanovništvu na prostoru Sirije.

Pomenuta humanitarna akcija jedna je od njuspješnijih koje je Islamska zajednica organizirala, čime je iznova potvrđena naša humanost, saosjećanje i velikodušnost prema ljudima u nevolji, posebno našoj braći i sestrama u Turskoj i Siriji koje je zadesilo veliko iskušenje.

Molimo Uzvišenog Allaha da pomogne narodu i Vladi Republike Turske u saniranju posljedica zemljotresa, da se smiluje i podari Džennet nastradalima, a njihovim porodicama snagu i strpljenje u podnošenju teškog iskušenja.

Molimo Njega, Uzvišenog Gospodara, da daruje obilnu nagradu i Svoju zaštitu onima koji pomažu ljudima u nevolji, to jest svima nama, našim porodicama i Zajednici. Amin.

Informativna služba Mešihata

 

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave