23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOSandžački hadžije se osjećaju dobro

Sandžački hadžije se osjećaju dobro

Nakon boravka na Arefatu, 15. juna, boravka na Muzdelifi, bacanja kamenčića na velikom džemretu prvog dana Bajrama, potom obavljanja glavnog tavafa hadža i sa’ja u večernjim satima, hadžije koji su petu islamsku dužnost ove godine obavljali u organizaciji Mešihata IZ-e u Srbiji uspješno su izvršili bacanje kamenčića na džemretima drugog i trećeg dana Bajrama i time, danas 18. juna, upotpunili obrede hadža, od kojih je ostao još samo oprosni tavaf.

Obavljanje propisa hadža proteklo je u najboljem redu i na visokom nivou profesionalizma i pažnje koja je posvećena hadžijama od strane stručnog tima koji je ove godine bio na raspolaganju i usluzi hadžijama, po čemu je Mešihat i ranije bio prepoznatljiv i odlikovan u odnosu na mnoge druge organizatore.

Povratak sa Mine prvog dana Bajrama, kao i odlazak na bacanje kamenčića drugog i trećeg dana organiziran je na način da je hadžijama obezbijeđen prijevoz do najbliže tačke, kako bi im se olakšalo obavljanje pomenutih propisa.
Opći utisak je radost i zadovljstvo onim što su hadžije doživjeli, a posebno mogućno da nakon četiri godine pauze ponovo imaju priliku organizirano posredstvom Mešihata putovati i obaviti hadž.

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave