24.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOKonkurs za predsednike prekršajnih sudova i sudiju Osnovnog suda

Konkurs za predsednike prekršajnih sudova i sudiju Osnovnog suda

Visoki savet sudstva (VSS) raspisao je konkurs za izbor novih predsednika prekršajnih sudova u Novom Pazaru i Sjenici, kao i izbor jednog sudije za Osnovni sud u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Na konkurs za izbor predsednika prekršajnih sudova mogu se prijaviti kandidati koji ispunjavaju uslove propisane članom 74. Zakona o sudijama.

Uz prijavu na javni konkurs, zainteresovani kandidati dostavljaju ličnu i radnu biografiju, kao i program unapređenja rada suda.

Na čelu Prekršajnog suda u Novom Pazaru od maja 2014. godine je Rubina Društinac.

Karijeru je započela 1997. godine kao sudija Opštinskog organa za prekršaja, dok je sudija Prekršajnog suda od 2010. godine.

Predsednica Prekršajnog suda u Sjenici od 2014. godine je Nermina Mahmutović. Ona je 1989. godine izabrana za sudiju Opštinskog organa za prekršaje u Sjenici izabrana je 1989. godine, a od 2001. je bila starešina tog organa.

Za sudiju Prekršajnog suda u Sjenici izabrana je 2010. godine.

Za sudiju Osnovnog suda mogu konkurisati svi kandidati koji ispunjavaju uslove propisane članom 50. Zakona o sudijama, a uz prijavu dostavljaju ličnu i radnu biografiju, te ostale neophodne dokumente.

Konkurs je otvoren do 1. jula.

Inače, pred Visokim savetom sudstva u toku je postupak izbora predsednika Višeg suda u Novom Pazaru, a za tu poziciju konkurišu aktuelna predsednica Slađana Čolović i sudija tog suda Elvir Dedeić.

Oba kandidata su od ispitne komisije VSS dobila maksimalna ocene.

izvor: Radio sto plus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave