24.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKASajma Dazdarević - Kobne greške vlasti u Tutinu ne može spasiti rebalans...

Sajma Dazdarević – Kobne greške vlasti u Tutinu ne može spasiti rebalans budžeta u minut do 12h

Odbornica SPP-a u lokalnom parlamentu Tutina Sajma Dazdarević, danas je tražila od predsjednice SO-e odgovore na pitanja po kojim pravilima je današnja sjednica održana po hitnom postupku, a dnevni red broji 12 tačaka od kojih bi se samo par njih moglo okarakterisati kao “hitne”, kao i odgovor na pitanje zašto se o grijanju u školama i prevozu djece govori u mjesecu decembru, iako je to trebalo precizirati na počerku godine.
Dazdarević je zahtijevala i odgovor na pitanje ko je odgovoran za nefunkcionisanje javnih preduzeća i ustanova u Tutinu?

Važno pitanje bilo je upućeno i na adresu opštinskog rukovodstva a vezano je za probleme sa isplatama naknada fizičkim licima za izuzimanje zemljišta u projektima asfaltiranja ulica, za šta se u budžetu godinama izdvajaju stotine miliona dinara.
Dazdarević je od nadležnih zatražila i izvještaje o trošenju novca za održavanje grobalja u Tutinu, za naknade oštećenima zbog ujeda pasa lutalica, kao i za plaćanje troškova i penala za vođenje sudskih sporova koji su predviđeni u skoro svakoj stavci budžeta.

O ovim temama odbornica Dazdarević vodila je i oštru polemiku sa bivšim predsjednikom opštine Tutin, Kenanom Hotom, a opširnije o ovim temama u informativnim emisijama Pešter TV u narednim danima.

XV sjednicu SO-e Tutin možete pratiti uživo na našem TV programu, kao i na našoj Facebook stranici.

Prenos uživo na našoj FB stranici pratite putem linka:
https://fb.watch/hdvjVWvSGE/

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave