6.4 C
Tutin
Subota, 24 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaISLAMPredsjednik Mešihata primio Merjem Hodžić

Predsjednik Mešihata primio Merjem Hodžić

U utorak, 04.04.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić ugostio je u svom kabinetu Merjem Hodžić, učenicu 4. razreda Gimnazije u Novom Pazaru, koja je učestvovala na devetodnevnom Međunarodnom festivalu inženjerske nauke i tehnologije u organizaciji ATAST, za studente između 14-24 godine u Tunisu, a koja je među učesnicima iz 35 država širom svijeta i preko 150 projekata osvojila zlatnu medalju.

Njen projekat proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i bez zagađenja životne sredine nastao je kao rezultat namjere da se voda koju svakodnevno koristimo u domaćinstvima maksimalno iskoristi u proizvodnji električne energije za potrebe, prije svega, domaćinstava, ali i drugih potrošača.

Muftija Dudić je uputio srdačne čestitke na uspjehu, naglasivši da je postignutim rezultatom na najbolji način predstavila svoj grad i svoju vjeru, te je ohrabrio da nastavi putem sticanja znanja i ostvarivanja još većih ciljeva.

Pobjednički projekat privukao je pažnju i organizatorima iz Dubaija, Rumunije, Engleske, Irana i mnogih drugih učesnika.

Inače, Merjem je kćerka dvoje svršenika Medrese, Mensur-efendije i Šefike Hodžić.

Izvor: mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave