18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKADelegacija BNV-a posjetila predsjednika opštine Tutin

Delegacija BNV-a posjetila predsjednika opštine Tutin

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Misala Pramenković, sa svojim timom, danas je posjetila predsjednika opštine Tutin, gospodina Saliha Hota, u okviru plana posjeta predsjednicima sandžačkih gradova i opština.

Tokom sastanka, koji je održan u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, razgovaralo se o mogućnostima za nastavak saradnje sa opštinom Tutin, kao i o projektima i aktivnostima koje su planirane u okviru djelovanja Vijeća.

Posebno se istaknula važnost intenziviranja i poboljšanja saradnje na polju obrazovanja na bosanskom jeziku, kao i potreba za jačanjem veza između različitih dijelova Sandžaka.

Sagovornici su se složili da je saradnja ključna za uspješnu realizaciju projekata i poboljšanje kvalitete života u Sandžaku, te da će se uložiti sve napore kako bi se ova saradnja intenzivirala i ojačala.

Ovo je bila prva zvanična posjeta novoizabrane predsjednice dr. Pramenković predsjedniku opštine Tutin, što je još jedan korak ka jačanju saradnje između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i lokalnih vlasti u Sandžaku.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave