16.1 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaISLAMPoložen kamen temeljac za Islamski centar u Lugu

Položen kamen temeljac za Islamski centar u Lugu

U petak 09.06.2023. godine nakon džuma namaza svečano je položen kamen temeljac za izgradnju Islamskog centra u novopazarakom naselju Lug na temeljima stare džamije koja je podignuta 1911. godine.

Nakon kur’anskih ajeta koje je proučio Ammar ef. Nuhambašić, prisutnima se obratio imam džamije i inicijator izgradnje hfz. Fikret ef. Nicević.

Zatim je prisutne poselamio glavni imam dr. Enver ef. Omerović.

U svom govoru, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, između ostalog, naglasio je da će generacije vjernika koje su podigle i održavale staru džamiju, a preselile su na Ahiret, u svojim kaburovima osjetiti Allahovu milost ponovnom izgradnjom džamije sa pratećim prostorijama, svojevrsnog Islamskog centra na ponos naselja Lug, Medžlisa Novi Pazar i cijele Islamske zajednice. Također, podsjetio je da nema džamije bez dobrog džemata, niti stabilne Islamske zajednice bez uspješnih džemata i džamija, kakva je naša Zajednica.

Poslije dove koju je proučio diirektor Škole Kur’ana hfz. Irfan ef. Malić pristupilo se polaganju kamena temeljca od strane muftije Dudića i ostalih.

Svečanosti su prisustvovali imami, rukovodioci ustanova Mešihata, gradonačelnik Novog Pazara, vakifi i džematlije.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave