24.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOPočinje suđenje policajcu optuženom za ubistvo Ćelahmetovića

Počinje suđenje policajcu optuženom za ubistvo Ćelahmetovića

Pripremno ročište na suđenju policajcu Igoru A. (25) iz Priboja, optuženom za teško ubistvo sugrađanina Ervina Ćelahmetovića (35), održaće se 8. jula pred Višim sudom u Užicu, saznaje radio Sto plus.

Više tužilaštvo u Užicu je protiv Igora A. krajem novembra prošle godine podiglo optužnicu kojom ga tereti da je bezobzirnim i nasilničkim ponašanjem ubio Ćelahmetovića tako što ga je 21. maja, bez razloga, dok je sedeo za šankom jednog kafića, nekoliko puta pesnicom udario u vrat i glavu.

Ćelahmetović je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo, a policajac je, uz pomoć prijatelja pobegao u Bosnu i Hercegovinu gde je uhapšen pet dana kasnije.

Izručen je Srbiji i od tada se nalazi u pritvoru.

Propisana kazna za teško ubistvo je od 10 godina zatvora do doživotne robije.

Optužnicom su obuhvaćeni i N.G. (22), M.S (26) i M.A (65) koji su mu pomogli da pobegne sa lica mesta, a potom i napusti Srbiju i pređe u Bosnu i Hercegovinu.

Ubistvo Ćelahmetovića od strane policajca izazvalo je brojne reakcije Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Islamske zajednice u Srbiji i bošnjačkih partija koje su tražile hitnu reakciju državnih organa.

Nekoliko dana kasnije, tadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je obišao Priboj gde je izjavio da zločin nije “verski i etnički motivisan”.

Zločin je bio povod i protesta građana Novog Pazara koji su tražili maksimalne kazne za počinioca i pomagače, kao i smenu Gašića.

radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave