23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOJaman Ramičević iz Tutina dvostruki laureat Olimpijade u mentalnoj aritmetici

Jaman Ramičević iz Tutina dvostruki laureat Olimpijade u mentalnoj aritmetici

foto: Malac Genijalac

U nedelju, 9. juna 2024. godine, u Beogradu je održana 8. Međunarodna olimpijada u mentalnoj aritmetici pod sloganom “Znanje je moć”. Na takmičenju je učestvovalo preko 500 mladih računskih virtuoza uzrasta od 4 do 14 godina iz desetak evropskih zemalja.

Olimpijada, u organizaciji je međunarodne škole za mentalnu aritmetiku “Malac genijalac”, se sastojala od nekoliko zahtjevnih disciplina poput pisanog testa, anzana, dualnog anzana i super uma, u kojima takmičari pokazuju vještine brzog mentalnog računanja i pamćenja brojeva koji se smjenjuju na ekranu velikom brzinom.

Među osvajačima medalja na ovom prestižnom takmičenju našao se i Jaman Ramičević, učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Tutina. Jaman se okitio sa čak dvije medalje, čime je nastavio niz izuzetnih uspjeha tutinskih đaka na polju matematike i mentalne aritmetike.

Ovaj rezultat ponovo je potvrdio da je Tutin pravi rasadnik mladih talenata u različitim naučnim oblastima. Jamanov uspjeh iznova je uzdignuo ugled ovog grada kao izvora iznimno nadarene i vrijedne djece.

Organizatori su istakli da je Olimpijada u mentalnoj aritmetici bila izuzetno jaka, sa rekordom od preko 500 učesnika koji su prikazali zapanjujuće računske sposobnosti dostojne pravih matematičkih genija.

sandzacke.rs

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave