8.6 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaISLAMOpština Sjenica pokrenula postupak kojim će Islamskoj zajednici omogućiti legalizaciju Sabur džamije...

Opština Sjenica pokrenula postupak kojim će Islamskoj zajednici omogućiti legalizaciju Sabur džamije (video)

Islamska zajednica u Srbiji obratila se opštini Sjenica u vezi sa problemom legalizacije Sabur džamije koja se nalazi u centru grada.

Tim povodom usvojena je odluka o pokretanju postupka kojim će se omogućiti da Islamska zajendica neposredno postane vlasnik zemljišta, što je osnovni uslov za legalizaciju džamije.

– Shodno zakonskoj proceduri da bi se jedan objekat legalizovao potrebno je da se riješe imovinsko pravni odnosi, a prvi postupak u rješavanju legalizacije objekta  je da se riješi vlasništvo nad žemljom i zakonom predviđenom procedurom, odnosno neposrednom pogodbom što je zakonska procedura. Tržišnu vrijednost tog zemljišta procjenjuje Republička poreska uprava, a cio postupak u skladu sa zakonom vodi komisija i na kraju ako se taj postupak uspješno završi skupština treba da donese odluku da se izvrši pribavljanje nepokretnosti neposrednom pogodbom, jer na tom zemljištu se ne može pojaviti neko drugo fizičko i pravno lice, radi se o legalizaciji. Želim javno da kažem da ćemo biti operativni tamo gdje ima pravnog osnova, da vjerskim zajednicama izađemo u susret, da uradimo sve što je do nas da dođu do svoje imovine, kazao je predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Ova odluka usvojena je glasovima većine odbornika.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave