21 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKNa Pešteri finale vojno-policijske vježbe

Na Pešteri finale vojno-policijske vježbe

Vojna vjezba na Pesteri
foto: Ministarstvo odbrane R. Srbije

Na privremenom poligonu „Pešter“ za dvije nedjelje će državnom rukovodstvu i javnosti biti prikazan dio vežbi, kao i obučenost i opremljenost snaga vojske i policije Srbije.

Ministarstvo odbrane Srbije počelo je u ponedjeljak na više lokacija združenu taktičku vježbu sa bojevim gađanjima „Zajednički odgovor 2023“, tokom koje će vojnici i policaajci uvežbavati izvođenje napadne operacije.

Iz ovog Ministarstva je saopšteno da je opšti cilj vježbe unapređenje obučenosti i osposobljenosti snaga vojske i policije za zajedničko rješavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja borbene operacije, a vježba će se realizovati tokom ove i sledeće nedjelje.

“Vežbe u pripremnoj fazi realizuju na matičnim lokacijama jedinica, dok će u aktivnoj fazi, zajedničke snage na stalnim i privremenim poligonima uvežbavati izvođenje borbenih dejstava i operacija”, navode u saopštenju.

Kao dio priprema za realizaciju aktivnosti na terenu prethodne nedjelje je izvedena komandno-štabna vježba podržana računarskim simulacijama „Odgovor 2023“, u okviru koje je, u simuliranom okruženju, proverena osposobljenost vježbajućih komandi za planiranje i izvođenje operacija.

Na vježbama učestvuju dijelovi Generalštaba Vojske Srbije, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, kao i sastavi Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, interventne i helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.

izvor: freemedia.rs

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave