26.2 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKGrađani Novog Pazara, Tutina i Sjenice do sada predali skoro 450 komada...

Građani Novog Pazara, Tutina i Sjenice do sada predali skoro 450 komada oružja

MUP Tutin

Od početka akcije do dana građani Novog Pazara, Tutina i Sjenice predali su policiji skoro 450 komada oružja, 12.000 metaka različitog kalibra i blizu 30 minsko-eksplozivnih sredstava, saznaje portal Free media.

Kako nam je pojašnjeno u novopazarskoj Policijskoj upravi u prethodne dve nedelje građani su predavali neregistrovano, ali i registrovano oružje, kao i ono koje je ostalo nakon smrti vlasnika.

Podsećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pozvalo je ranije građane koji poseduju neregistrovano, kao i oružje koje je ostalo nakon smrti vlasnika, da ga do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici.

MUP Tutin

Građani se mogu obratiti policiji svakog dana od 7.00 do 19.00 časova ili mogu pozvati broj 192, kako bi policijski službenici došli po oružje i eksplozivne naprave i preuzeli ih.

U policiji navode da oni koji tokom ovog perioda predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, kao i da ne moraju dokazivati poreklo oružja ili se legitimisati.

Poziv se odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, delove za oružje i municiju koju su protivpravno posedovali.

Građani kod kojih se posle 8. juna zatekene oružje odgovaraće zakonski.

izvor: freemedia.rs

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave