32.5 C
Tutin
Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKMujagić: Tražimo hitan sastanak sa predsjednicom Vlade i svim donosiocima odluka i...

Mujagić: Tražimo hitan sastanak sa predsjednicom Vlade i svim donosiocima odluka i planova zbog poplava u Sjenici

izvor: sanapress.info

Poplave koje su prethodnih dana napravile veliku štetu sandžačkim opštinama nisu zaobišle ni Sjenicu. Izlivanje rijeke Grabovice dovelo je do ugrožavanja gotovo 200 domaćinstava, od čega je preko 50 objekata poplavljeno. Nakon što se situacija na terenu smirila predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić govorio je u intervjuu o ovim problemima. Ističe da je uputio pismo predsjednici Vlade u kojem traži hitan sastanak sa svima onima koji su donosioci odluka i planova kako bi se redefinisao način djelovanja i intervencija na terenu.

“Ja se ne slažem sa  predloženim programom uređenja dijela korita rijeke Grabovice u dužini od 500 metara. Sjeničaci to znaju, to je između dva mosta od Stare klanice i Jošanice, gdje smo mi nekada 2001. godine prokopali i napravili obaloutvrde i sada Vesnino naselje više ne plavi i sad bismo trebali da potrošimo značajan dio novca da se sve to privede krajnjoj namjeni. Međutim – to nisu prioriteti opštine niti samog grada, jer nama su potrebni hitni radovi uzvodno od dijela odakle je rječno korito uređeno do samog mosta na rijeci Grabovici i prema Barama, odnosno put Žari. Mi moramo napraviti takve radove da vodi omogućimo normalan protok kroz Sjenicu kako se to nikada više ne bi događalo i da Grabovica nikada više ne izlijeva”, kazao je Mujagić.

Štab za vanredne situacije, navodi Mujagić, formirao je komisije za procjenu štete. Sa takvom dokumentacijom će se, dodaje on, ići u nadležne institucije gdje bi se tražila neophodna pomoć za građane koji su pretrpjeli štetu usljed poplava.

izvor: sanapress.info

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave