23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKApel vozačima da budu oprezni zbog magle i odrona

Apel vozačima da budu oprezni zbog magle i odrona

pester.tv

Odrzavanje puteva Tutin

Auto-moto savez Srbije apelovao je na vozače da večeras i tokom noći voze opreznije zbog magle i moguće poledice u nižim, a susnježice i snijega u višim predjelima. Upozoravaju vozače da budu oprezni i zbog učestalih odrona na dionicama duž rječnih tokova, kotlina i klisura. Navode i da su u nižim predjelima kolovozi mjestimično vlažni a da u planinskim dijelovima centralne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije snijega ima u raskvašenom stanju.

Svi putevi na teritori opštine Tutin su prohodni, a održavanje putnih pravaca za koje je nadležna sekcija AD Novi Pazar Put vrši se iz dva punkta, u Tutinu i Ribariću. Prema riječima šefa sekcije u Tutinu, Hamida Hadžića, mehanizacija i putari u našoj opštini su spremni za eventualne veće padavine, obezbijeđena je dovoljna količina posipnog materijala, soli i rizle.

Situacija na Pešterskoj visoravni je takođe mirna, raskvašenog snijega ima na pojedinim dionicama, ali za sad nema većih problema u održavanju putnih pravaca i u ovom dijelu naše opštine.

Hadžić je još jednom apelovao na vozače da prilagode vožnju uslovima saobraćaja, da obrate pažnju na pojavu poledice u ranim jutarnjim satima, i da ukoliko kreću na put prema zimskim turističkim centrima obavezno koriste zimsku opremu.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave