18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaISLAMMuftija Dudić primio delegaciju Rijaseta IZ-e u BiH

Muftija Dudić primio delegaciju Rijaseta IZ-e u BiH

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 19.05.2023. godine, primio je delegaciju Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini predvođenu direktorom Uprave za obrazovanje i nauku dr. Dževadom Hodžićem koja u Novom Pazaru boravi povodom promocije multimedijalnog, naučno-istraživačkog i edukativno-izložbenog projekta „Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne“. U delegaciji su bili još dr. Ekrem Tucaković i mr. Seid ef. Eminović.

Tom prilikom, muftija Dudić je gosta, kojem je ovo prva zvanična posjeta Mešihatu s pozicije na koju je imenovan, upoznao sa aktivnostima Islamske zajednice s posebnim akcentom na aktuelne projekte koje realizira, naglasivši da je Medresa Gazi Isa-beg dragulj u nizu odgojno-obrazovnih ustanova Mešihata te da u izgradnji novog objekta Muške medrese očekuje i svesrdnu pomoć Rijaseta, koji je uvijek imao sluha za projekte ove vrste.

Dr. Hodžić je izrazio zadovoljstvo svojom posjetom Sandžaku i rezultatima koje Islamska zajednica na ovim prostorima ostvaruje, obećavši da će u svojstvu izaslanika Reisu-l-uleme poraditi na pomaganju projekata Islamske zajednice na domovinskom prostoru Bošnjaka i „preko Drine“, s obzirom na specifične okolnosti u kojima funkcionira i izazove sa kojima se suočava.

Delegacija Rijaseta obišla je Medresu u Novom Pazaru i Tutinu, Školu Kur'ana Časnog u oba grada, Predškolsku ustanovu Reuda, a na džuma namazu bila je u Centralnoj džamiji u Tutinu. Nakon pomenute promocije na Fakultetu za islamske studije 20. maja, sutradan u nedjelju će prisustvovati Svečanoj akademiji maturanata Medrese u Kulturnom centru.

izvor: mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave