15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAMinistar Edin Đerlek u posjeti Omanu

Ministar Edin Đerlek u posjeti Omanu

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek razgovarao je danas sa zamenikom ministra trgovine, industrije i investicija Sultanata Oman Salehom bin Saed Masanom, u okviru dvodnevne posete ovoj državi.

On je istakao da su politički odnosi dobri i partnerski, ali da nisu u skladu sa velikim potencijalima koje naše države imaju, navodeći da je neophodno intnzivirati posete na najvišem nivou.

Govoreći o unapređenju ekonomske saradnje, Đerlek je naveo da je Srbija zahvalјujući građevinskoj industriji, već duže vreme prisutna u ovoj zemlјi, podsetivši da u Omanu i dalјe uspešno posluje srpska kompanija „Energoprojekt Entel“.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, zamenik ministra trgovine, industrije i investicija izrazio je interesovanje za uspostavlјanjem saradnje privrednih komora i direktnijih kontakata privrednika dveju država.

Ocenivši da je Srbija obezbedila izuzetno povolјan ambijent i investiciono tržište, ministar Đerlek je pozvao omanske kompanije da posete Srbiju i direktno se upoznaju sa potencijalima koje naša država poseduje.

Imajući u vidu da je resor koji vodi regionalni razvoj zemlјe, Đerlek je istakao da bi prisustvo omanskih kompanija na tržištu Srbije, bio veliki podsticaj za dalјi rast i razvoj.
Na sastanku je ocenjeno da bi otvaranje ambasada Srbije i Omana bio važan iskorak koji bi podigao nivo bilateralnih odnosa i ubrzao uspostavlјanje ekonomske saradnje dveju država.

Ministar Đerlek obišao je i predstavništvo kompanije „Energoprojekt Entel“ u Muskatu, angažovane na izgradnji postrojenja za desalinizaciju i transport morske vode kao i postrojenja za proizvodnju električne energije, i razgovarao sa direktorom ove kompanije u Omanu Duškom Tomićem.

izvor: Kabinet Ministra za ravnomerni regionalni razvoj
foto: Miloš Perić

 

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave