32.5 C
Tutin
Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOMešihat IZ-e: Saopštenje povodom okončanja sudskog procesa u vezi sa haremom Arap...

Mešihat IZ-e: Saopštenje povodom okončanja sudskog procesa u vezi sa haremom Arap džamije

Povodom okončanja sudskog procesa koji se tiče naknade štete na objektu i inventaru berbernice u sklopu harema Arap džamije, kojeg je inicirao vlasnik berbernice Ramiz Dugopoljac, Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da je postignuto sudsko poravnanje na osnovu kojeg je Islamska zajednica u Srbiji – kao tužena, 13.02.2024. godine, isplatila dogovoreni iznos tužiocu – Dugopoljac Ramizu na ime materijalne štete.

Obostranim prihvatanjem sudskog poravnanja i isplatom dogovorenog iznosa okončan je postupak koji je započeo 2020. sporenjem u vezi vlasništva nad zemljištem, koje nesporno pripada vakufu, a na kojem je tražen upis vlasništva od strane Dugopoljac Ramiza, što Islamska zajednica nije mogla prihvatiti jer bi se time trajno ugasio vjekovni vakuf, već je pristupila zaštiti vakufske imovine.

Mešihat Islamske zajednice zahvaljuje svima koji su dali doprinos u odbrani ovog i svih drugih vakufa, pravnom zastupniku i saradnicima, kao i nadležnim državnim organima na principijelnom odnosu i razumijevanju prema Islamskoj zajednici u zaštiti njenih prava.
Islamska zajednica će nastaviti svoju borbu za zaštitu, očuvanje i razvoj svake stope vakufske imovine na cijelom svom prostoru, bez ugrožavanja bilo čijeg prava.

Informativna služba Mešihata IZ-e

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave