18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaISLAMMedresa Gazi Isa-beg i ove godine organizovala tradicionalni turnir u malom fudbalu

Medresa Gazi Isa-beg i ove godine organizovala tradicionalni turnir u malom fudbalu

Medresa Gazi Isa-beg, turnir u malom fudbalu

Tradicionalno već, pred kraj svake školske godine medresa Gazi Isa-beg organizuje turnir u malom fudbalu za sva odjeljenja muške medrese. U dvorani Pendik u Novom Pazaru jučer su se imali prilike vidjeti odlični mečevi, a titulu pobjednika ove godine ponijeli su maturanti koji su u finalu odmjerili snage sa konkurentnim odjeljenjem prvog razreda.

Da je Medresa rasadnik i sportskih talenata jučer su prisutni gledaoci imali prilike da vide, a za to, godinama već unazad najzaslužniji je profesor fizičkog vaspitanja u Medresi hadži Jonuz Džanković. Zadovoljan kako je protekao turnir ističe da je Medresa bila i ostala elitna škola i da od njenih đaka mnogi mogu učiti šta znači fer plej i kako se jedan vjernik treba ponašati na terenu.

“Medresa je, ipak, elitna škola i mislim da zaslužuje i ovakav turnir. Kao i svake, tako smo i ove godine uz Božju pomoć organizovali turnir i vidjeli dosta velikih igrača koje Medresa ima i mislim da će ovakvim načinom i djelovanjem još više uspjeha biti u narednom periodu. Smatram da ovo što je Uprava medrese na čelu sa direktorom hfz. Adnanom Dupljakom napravila zaslužuje sve epitete, posebno mi koji radimo u Medresi se trudimo i trudićemo se da to opravdamo svojim radom i djelovanjem”, kazao je hadžija Džanković.

Cilj ovakvih turnira nije rezultat. On je u drugom planu, ističe prof. kurra hfz. Sabahudin ef. Jerebičanin. Glavni razlog njihove organizacije je da se osnaži bratstvo među učenicima.

“Mi u Medresi kada organizujemo ovakve turnire trudimo se prije svega da osnažimo islamsko bratstvo, da pobjeda bude u drugom planu a izražavanje islamskog bratstva, poštovanje, od samog načina nošnje pa sve do riječi koje naši medresanti izgovaraju ukazuje na njihov islamski i bratski moral. Ovo je još jedan od uspjeha naše medrese, našeg hadžije Jonuza, pa molim Gospodara da ovim momcima podari svaki hair, a da osnaži našu medresu, našu Islamsku zajednicu i muslimane ovih prostora”, kazao je kurra hfz. Jerebičanin.

Titulu najboljeg igrača ove godine ponio je Velid Fijuljanin, član pobjedničke ekipe. Još jedna lijepa uspomena na kraju školovanja u Medresi, istakao je.

“Htio bih prvo da se zahvalim Upravi medrese, kao i svim profesorima koji su došli danas ovdje da nas podrže. Na drugom mjestu – htio bih se zahvaliti mojim suigračima koji su mi pomogli da osvojim nagradu najboljeg igrača i prvo mjesto. Što se tiče turnira – bio je fenomenalno organizovan”, kazao je Fijuljanin.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave