18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKKonstituisan Nacionalni savjet Albanaca i izabran novi predsjednik

Konstituisan Nacionalni savjet Albanaca i izabran novi predsjednik

U Bujanovcu je 23.5.2023. godine konstituisan Nacionalni savet albanske nacionalne manjine. Za predsednika je izabran Nevzad Ljutfiju. Konstitutivnoj sednici prisustvao je državni sekretar prof. dr Rejhan Kurtović koji je novoizabranim članovima i organima upravljanja Nacionalnog saveta uputio čestitke i pozvao ih na saradnju.

„Danas je održana konstitutivna sednica Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine i izabran je novi predsednik. Ovim činom dobili smo dvadeset četvrti nacionalni savet u Republici Srbiji, što znači da sve nacionalne manjine koje žive u našoj državi imaju svoje najviše predstavničke organe upravljanja. Možemo konstatovati da su stvoreni dobri preduslovi za kvalitetno ostvarivanje kolektivnih manjinskih prava u oblastima obrazovanja, informisanja, kulture i službene upotrebe jezika i pisma“, rekao je državni sekretar Kurtović.

„Cilj Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je da nacionalni saveti nacionalnih manjina budu snažne predstavničke institucije nacionalnih manjina u Republici Srbiji koje će zajedničkom saradnjom sa republičkim, pokrajinskim i lokalnim organima raditi predano na implementaciji zagarantovanih manjinskih prava i stalnom poboljšanju statusa nacionalnih manjina. U tom smislu pozivamo Nacionalni savet albanske nacionalne manjine i sve ostale nacionalne savete nacionalnih manjina da rade u punom kapacitetu i da zajedničkim snaga unapređujemo međusobne odnose zasnovane na poštovanju različitosti, toleranciji u suživotu“, rekao je državni sekretar Kurtović u Bujanovcu.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave