16.1 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKIzvršena primopredaja dužnosti predsjednice BNV-a

Izvršena primopredaja dužnosti predsjednice BNV-a

izvor: sanapress.info

BNV Misala Pramenkovic

U prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća danas je i zvanično izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnje predsjednice Bošnjačkog nacionalnog viječa Jasmine Curić i nove predsjednice istog dr. Misale Pramenković.

Jasmina Curić je tom prilikom podsjetila da je Bošnjačko nacionalno vijeće jedno od najstariji nacionalnih savjeta u Srbiji, osnovano prije 31 godinu, te da je osnovano na ideji koja je interes svakog Bošnjaka u ovoj zemlji.

„Raduje me činjenica da smo se okupili oko zajedničkog bošnjačkog nacionalnog programa po kojem je Vijeće radilo punih 31 godinu i po kojem ćemo zajednički nastaviti da radimo, što predstavlja kontinuitet rada Vijeća. Ako analiziramo sazive Vijeća od svog osnivanja pa do danas, svi sazivi su imali upsjeha i mnoga pitanja iz ovog programa su riješena, međutim Bošnjaci se suočavaju sa još dostqa neriješenih pitanja i ja sam sigurna da ćemo mi zajednički sve prepreke koje nam stoje na putu ka razvoju Sandžaka prevazići i da ćemo raditi na pitanjima koja su zadnjih godina posebno opterećivala Bošnjake i koja su zaustavljala razvoj Sandžaka. Radit ćemo na jačanju institucionalnih veza sa Bosnom i Hercegovinom, zajednički ćemo raditi na negovanju dobrih odnosa sa turskim bratksim narodom, a sve u cilju izgradnje Sandžaka u kome će svi građani živjeti bolje. Prof. dr. Misali Pramenković želim mnogo uspjeha u radu. Ja ću kroz organe Vijeća davati punu podršku i njoj lično i novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Radit ću na slozi i timskom radu zato što je to jedini put ka uspjehu. Bošnjačkom narodu želim slogu, mir i siguran Sandžak.“

Novoizabrana predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković je poručila da će u narednom periodu sigurno koračati na putu ostvarenja interesa bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.

„Imam čast i zadovoljstvo da prisustvujem zvaničnoj primopredaji dužnosti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću gdje ja od prethodne predsjednice uvažene gospođe Jasmine Curić danas i zvanično primam amanet i obavezu da u narednom periodu vodim Bošnjačko nacionlano vijeće. Ovaj čin primopredaje ukazuje na dostojanstvo po kome je sam bošnjački narod prepoznatljiv i misija nas vijećnika, bez obzira da li smo na čelnoj poziciji ili oni koji su u ovom najvećem predstavničkom organu jeste da zastupamo interese svih Bošnjaka u Republici Srbiji i mi ćemo u narednom periodu to i činiti. Mnogo je pitanja, polja, problema i izazova gdje trebamo adekvatno reagirati. Mnogo je stvari pokrenuto, one se trebaju finalizirati. Brojna nova pitanja i poglavlja se trebaju otvoriti i ja se nadam ako Bog da da će ovaj saziv Vijeća imati snage i kapaciteta, a definitivno struktura vijećnika pokazuje da imamo potencijala, mi ćemo taj potencijal ujediniti i nastaviti sigurno koračati na putu ostvarenja interesa bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.“

izvor: sanapress.info

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave