16.1 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKADelegacija BNV posjetila turskog konzula gospodina Başara Başola

Delegacija BNV posjetila turskog konzula gospodina Başara Başola

Dana 09. 03. 2023. godine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, sa delegacijom, posjetila je generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru NJ. E. gospodina Başara Başola.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice dr. Misale Pramenković, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik dr. Edin Numanović i sekretar Samer Jusović.

Na početku razgovora, predsjednica dr. Pramenković je gospodinu Başolu uputila izraze najdubljeg saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih u zemljotresu koji se, početkom mjeseca februara, dogodio u Turskoj. Također, kazala je i da je Vijeće aktivno učestvovalo u prikupljanju humanitarne pomoći, prema uputama Ambasade Republike Turske u Republici Srbiji.

Predsjednica BNV je, tokom razgovora, upoznala gospodina Başola sa novim sazivom Vijeća, realiziranim projektima i aktivnostima koje se, u okviru djelokruga djelovanja Vijeća, planiraju sprovesti.

Sagovornici su istakli da su Bošnjaci Sandžaka most saradnje između R. Srbije i R. Turske i da će, kao i do sada, bošnjački i turski narod ostati u bratskim odnosima.

izvor: sanapress.info

 

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave