8.6 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaEDUKACIJADelegacija BNV-a posjetila osnovne i srednje škole u Tutinu

Delegacija BNV-a posjetila osnovne i srednje škole u Tutinu

Delegacija BNV na čelu sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković obišla je danas osnovne škole Vuk Karadžić i Rifat Burdžović Tršo, kao i Gimnaziju i Tehničku školu u Tutinu, i ovom prilikom se sastala sa rukovodstvom ovih obrazovnih ustanova. Školama u Tutinu danas su uručene i lektire na bosanskom jeziku koje će unaprijediti nastavu na maternjem jeziku u našoj opštini.

Nakon Novog Pazara, visoka delegacija BNV danas je posjetila i obrazovno vaspitne ustanove u Tutinu u kojima se nastava u najvećem dijelu izvodi na bosanskom jeziku. Posjeta je započela obilaskom osnovne škole Vuk Karadžić i sastankom sa direktorkom i njenim saradnicima, nakon čega je delegacija Vijeća obišla i osnovnu školu Rifat Burdžović Tršo, gdje je takođe upriličen sastanak sa rukovodstvom škole. U okviru posjete opštini Tutin, delegacija najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Srbiji, posjetila je i Tutinske srednje škole, Gimnaziju i Tehničku školu, gdje se u odvojenim sastancima sa direktorima ovih ustanova razgovaralo o izazovima u sprovođenju nastave na bosanskom jeziku kao i na koji način BNV može pomoći u njenom unapređivanju.

Učenicima ovih osnovnih škola danas su uručene i lektire i literatura na bosanskom jeziku, koja je dio vrijednih donacija ostvarenih u proteklom periodu a koje će imati za cilj da unaprijede izvodjenje nastave na maternjem jeziku u školama na teritoriji opštine Tutin.

Posjete obrazovno vaspitnim ustanovama u narednim danima biće nastavljene i u ostalim sandžačkim opštinama.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave