23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOBNV obilježava 11. jul - Dan sjećanja

BNV obilježava 11. jul – Dan sjećanja

Stručna saradnica za informisanje Esma Ljajić, na konferenciji za novinare kazala da će u uprostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), u ponedeljak, 8. jula, biti promovirana knjiga “Srebrenica, hronologija jednog genocida ili Šta se desilo sa Mirnesom Osmanovićem“, autora Matijasa Finka, nagrađivanog Njemačkog historičara i novinara.

„Promicija počinje u 19 časova, a promoteri su Sabahudin Šarić, Hamza Ridžal i Ahmet Šečunović, dok je moderator Fuad Baćićanin. Iste večeri, nakon promocije knjige, otvorićemo izložbu pod nazivom ‘Mrtvare’, autora Armina Durguda, poznatog bosanskog fotografa, koju organiziramo u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica-Potočari“, rekla je ona.

foto: freemedia

Ljajićeva naglasila da će delegacija BNV, predvođena predsjednicom dr. Misalom Pramenković prisustvovati 11. jula komemoraciji u Srebrenici.

„Osim toga, BNV organizuje odlazak u Srebrenicu za sve zainteresovane građane, koji žele odati počast žrtvama i prisustvovati kolektivnoj dženazi. Zainteresovani mogu da se prijave u našim prostorijama ili putem naših društvenih mreža do 9. jula“, rekla je ona.

BNV je odluku o proglašenju Dana sjećanja donijelo 10. jula 2005. godine, povodom desetogodišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

izvor: SANA / freemedia

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave