18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKZukorlić obišao građane Novog Pazara pogođene poplavom

Zukorlić obišao građane Novog Pazara pogođene poplavom

izvor: sanapress.info

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić posjetio je danas poplavljena naselja u Novom Pazaru gdje je razgovarao sa mještanima. On je sa delegacijom koji su činili odbornici u Skupštini grada Novog Pazara, posjetio naselja Ćerimidžinica i Selakovac.  

Zukorlić tom prilikom kazao da će građani u Stranci pravde i pomirenja uvijek imati prijatelje, te je ličnim primjerom pomogao punjenje džakova pijeskom.

– Čuli smo još jednu žalosnu vijest da su nepogode u Novom Pazaru bile razlogom da se dvoje ljudi utopi. Dva tijela, jedan je stariji hadžija i drugi je njegov komšija koji je pokušao da ga spasi. Još uvijek njihova tijela nisu pronađena. Imali smo odgovornost i obavezu da izađemo na teren i budemo podrška, prije svega porodicama a onda i narodu koji se ovdje bori sa poplavama. Problem ovih rijeka u Novom Pazaru je ozbiljan problem koji iz nepogode u nepogodu nas opominje da se mora nešto ozbiljno po ovom pitanju preduzeti. Rijeka Trnavica i Jošanica su rijeke kategorije II prema zakonu Republike Srbije što znači da odgovornost za njihovo koričenje, za postavljanje brana, za njihovo uređenje i sprečavanje da se ovakve nepogode ne događaju je na gradu Novom Pazaru. Žalosno je da u Novom Pazaru rijeka Raška koja je pod nadležnošću Republike je obezbjeđena i ukoričena, a one rijeke koje su pod nadležnošću grada Novog Pazara su neobezbijeđene, bukvalno kao šumske rijeke. Kao Stranka pravde i pomirenja ćemo dati sve od sebe da nateramo grad Novi Pazar da ovo pitanje tretira jako ozbiljno, da uloži sav svoj napor da se rijeke Trnavica, rijeke Jošanica i sve druge rijeke koje su pod nadležnošću grada ukoriče, zaštite i obezbijede. Stranka pravde i pomirenja će biti na usluzi građanim Novog Pazara, mještanima Ćerimidžinice, Trnave, Selakovca i svih drugih mjesta gdje su poplave, a mi kao stranka ćemo se pobrinuti ne samo za Novi Pazar već i za Sjenicu, Prijepolje i Tutin jer su ove poplave širokih razmjera.

Izrazio je žaljenje zbog ljudskih gubitka, jer su danas braneći svoje domove od poplave u rijeku Trnavicu upala dva muškarca za kojima se još uvijek traga.

Zukorlić će nakon Novog Pazara posjetiti Sjenicu.

izvor: sanapress.info

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave