26.2 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAZukorlić čestitao na izbornom rezultatu Spajiću i Ibrahimoviću

Zukorlić čestitao na izbornom rezultatu Spajiću i Ibrahimoviću

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srbije gospodin Usame Zukorlić uputio je čestitke povodom izbornih rezultata na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori lideru „Pokreta Evropa sad“ gospodinu Milojku Spajiću i predsjedniku Bošnjačke stranke gospodinu Ervinu Ibrahimoviću.

U čestitkama se kaže:

„Poštovani gospodine Spajiću,

Upućujem Vam čestitke povodom pobjede koju ste ostvarili na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.
Duboko se nadam da ćemo odnose između Republike Srbije i Republike Crne Gore ubuduće intenzivnije i produktivnije razvijati, za dobrobit naših građana i država i da će regija Sandžak, kulturno-historijska oblast koja se prostire kako na području Srbije, tako i na području Crne Gore, da bude most spajanja i primjer suživota između bošnjačkog, srpskog, crnogorskog, albanskog i romskog naroda.
Pravda i pomirenje među narodima i državama Balkana je preduslov na putu pristupanja Evropskoj uniji.“

„Poštovani gospodine Ibrahimoviću, esselamu alejkum,

Neka je hairli do sada najbolji rezultat Bošnjačke stranke u Crnoj Gori i 6 novih narodnih poslanika u Skupštini Crne Gore.
Bez obzira na metodološke razlike i stavove kako bi Bošnjaci trebali ostvarivati svoja prava, smatramo da izborni rezultat Vaše stranke je značajan, jer Bošnjaci u Crnoj Gori sve većim procentom glasaju stranku bošnjačkog naroda, što u prošlosti nije bio slučaj.
Bošnjačke stranke, kako u Sandžaku, tako i u svim državama Balkana, koje imaju legitimitet u narodu treba da sarađuju i rade na podizanju stepena ljudskih prava, poštujući suverenitet država u kojima žive i daju jači impuls na putu pridruživanja Evropskoj uniji.“

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave