18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKZgrada administrativnog centra u Tutinu - višemilionski projekat, mjesto tragedije i objekat...

Zgrada administrativnog centra u Tutinu – višemilionski projekat, mjesto tragedije i objekat strave

pešter.tv

Opština Tutin

O izgradnji novog administrativnog centra u Tutinu priča se još od 2015. godine kada je i položen kamen temeljac za izgradnju ovog objekta koji je u sebi trebao okupiti sve važnije institucije u gradu. Od tada pa do danas ova zgrada je tema jedino u crnoj hronici i onda kada treba potrošiti pare iz budžeta za koje niko nikad ne sazna gdje su otišle.

Kada je počela izgradnja administrativnog centra u Tutinu, ta ideja u početku bila je prilično zanimljiva. Medjutim, ubrzo nakon samo nekoliko godina izgradnje pokazalo se da je ideja jalova a da će objekat nove opštinske zgrade biti samo poligon za beskrajno trošenje novca iz budžeta koje i dan danas traje.

O razmjerama tih malverzacija sa pomentom zgradom naša tv izvještavala je u okviru prezentovanja projekta ugradnje fasade ali i u okviru serijala “Tutinska revizija” u kojem smo prikazali sve strahote ove zgrade iznutra. Sve to nije bilo dovoljno nadležnima da ovaj objekat učine bezbijednijim pa smo prošle godine bili svjedoci tragične pogibije mladića u ovoj zgradi.

Ni tada nisu reagovali, svi ulazi u zgradu su potpuno otvoreni i neobezbijeđeni, a naša tv i danas 20. decembra 2022. godine obišla je novu zgradu administrativnog centra u Tutinu. Na terenu opet sve isto. Od nekoliko ulaza nijedan nije adekvatno zatvoren niti obezbijeđen, u zgadu može ući bilo ko i bilo kada, a ovi problemi bili su i tema posljednjeg skupštinskog zasijedanja.

I na kraju, epilog ove priče je trag krvi u prizemlju zgrade koji upečatljivo svjedoči da od ove zgrade u ovakvom stanju nikada niko neće imati hajra, kako bi naš narod rekao. Živi bili pa vidjeli.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave