13.5 C
Tutin
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKZa izgradnju trotoara i javnih površina u budžetu ove godine oko 115.000...

Za izgradnju trotoara i javnih površina u budžetu ove godine oko 115.000 Eura.

pešter.tv

Za uređenje javnih površina i izgradnju trotoara na gradskom području Tutina u budžetu za tekuću godinu predviđeno je 13.551.421 dinar, odnosno nešto oko 115.000 eura. Međutim, ono što svakog dana doživljavaju pješaci na ulicama Tutina nezabilježeno je maltretiranje građana. Na juče održanoj sjednici Savjeta za bezbijednost opštine Tutin, na koji predstavnici lokalne samouprave nisu smjeli da pozovu našu redakciju jer mi postavljamo neugodna pitanja, dobili smo obećanje da ćemo, što bi naši stari rekli, spremati Bajram na Bajram, odnosno da ćemo još malo sačekati na izgradnju trotoara i oslobađanje javnih površina, jer nadležni imaju, kako oni to vole da kažu, plan da realizuju projekte koji će da olakšaju život građanima i pješacima. Međutim, građanima Tutina, roditeljima, pješacima i djeci nisu potrebni sastanci i gubljenje vremena dok je na ulicama potpuni kolaps. Potrebno je konkretno riješiti nekoliko jednostavnih stvari, i to:

– osloboditi postojeće trotoare od nepropisnih zauzeća svih privrednih subjekata

– napokon izgraditi trotoare u svim ulicama kako dolikuje normalnom čovjeku

– riješiti decenijski problem sa nedostatkom parkinga, i prestati sa svaljivanjem krivice na vozače i dijasporu

– svakog dana, ali bukvalno, koordinirati sa policijom u vrijeme ljetnje i zimske sezone, i kažnjavati bez selekcije kome je god preči parkirani automobil od naše djece

– i sjednice savjeta za bezbijednost održavati javno, čak i na terenu, pa neka građani kažu ko je kriv za haos koji nam je uništio grad.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave