32.5 C
Tutin
Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOZa danas zakazana konstitutivna sjednica Skupštine Beograda – ko je najbliži većini?

Za danas zakazana konstitutivna sjednica Skupštine Beograda – ko je najbliži većini?

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda, posle decembarskih izbora, zakazana je za danas od 10 časova, najavila je gradska uprava grada Beograda.

Pored izbora verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika, na dnevnom redu je i izbor predsednika Skupštine grada, piše u saopštenju.

Izbor zamenika predsednika Skupštine grada Beograda i Predlog rešenja o postavljenju sekretara Skupštine i njegovog zamenika, takodje su na dnevnom redu.

Sednicu je zakazao predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić, dodaje se.

Gradska skupština broji 110 odbornika a Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije ukupno imaju 54, odnosno nedostaju im dva glasa da bi nastavili da vrše vlast.

Opoziciona lista “Srbija protiv nasilja” ima 43 odbornika, a koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (NDSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – sedam.

Lista “Mi glas iz naroda” Branimira Nestorovića osvojila je šest mandata, a njen nosilac na izborima u Beogradu je bio Aleksandar Jerković iz pokreta “Nema nazad – iza je Srbija”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao juče da postoji većina za konstituisanje Skupštine grada Beograda, kao i da je ona legalna i delom legitimna.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović negirao je tvrdnje da dosadašnja vlast ima većinu u beogradskoj skupštini jer je, kako je saopštio, “krala na decembarskim izborima i otima odbornike”, prenela je SSP.

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke (DS) izjavio je juče da vlast ni nakon sramotne krađe na izborima nije uspela da dobije većinu, pa sada mora da kupuje tuđe odbornike.

Beogradski odbor SNS je odbacio te tvrdnje opozicije nazvavši ih – besmislenim.

radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave