22.7 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKVršnjačko nasilje u Tutinu – pretučen učenik OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ u...

Vršnjačko nasilje u Tutinu – pretučen učenik OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ u blizini škole

Dečaka B. D. (12) pretukla su četvorica vršnjaka i nešto starijih učenika OŠ “Rifat Burdžović Tršo” u četvrtak 2. marta, posle nastave, u unapred dogovorenoj tuči, saznaje Internet portal RTS-a. Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka S. D. (47).

Majka pretučenog dečaka S. D. (47) za Internet portal RTS-a kaže da njen sin nije hteo da učestvuje u grupnim tučama i tzv. borbama petlova koje organizuju njegovi vršnjaci i malo starija deca iz drugih razreda OŠ “Rifat Burdžović Tršo” u Tutinu poslednjih meseci. I da je napad na njega bio “kazna” što je odustao od učestvovanja u tuči.

Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka. Ona je u strahu od novih napada kada dečak ponovo krene na nastavu.

Dečakova majka kaže da je, dok još nije pokrio lice rukama, dečak video beli predmet kojim ga je napadač udarao.

Ona za RTS kaže: “Moj sin misli da je reč o bokseru jer su ga udarci veoma boleli.”

Policija, s druge strane, nema saznanja da je neko od počinilaca imao neko hladno oružje prilikom napada.

Učenici koji su pretukli B. D. (12) saslušani su u policijskoj stanici u Tutinu kao i dečak B. D., žrtva vršnjačkog nasilja koji je posle lekarskog pregleda u bolnici u Novom Pazaru i sam dao izjavu u policijskoj stanici.

Kako RTS saznaje, Više javno tužilaštvo je obavešteno o slučaju vršnjačkog nasilja i po nalogu Tužilaštva policijski izveštaj je prosleđen Centru za socijalni rad, koji će se nadalje baviti vinovnicima tuče jer je reč o deci koja imaju manje od 14 godina.

Kako nisu ni mlađi maloletnici (14-16), ne podležu ni krivičnoj ni prekršajnoj odgovornosti.

izvor: rts.rs

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave