19 C
Tutin
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAVlada Kosova zabranila ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama

Vlada Kosova zabranila ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama

Vlada Kosova je saopćila da je incidenta sa hapšnjem-otmicom policajaca odlučila zabraniti ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama na Kosovo.

To je za Radio Slobodna Evropa potvrdio portparol Vlade Prparim Krueziu, koji je rekao da su kosovske institucije nakon posljednjih dešavanja odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola.

“Iz bezbjednosnih razloga, institucije su odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola. Zbog toga je, kao hitan korak, odlučeno da se zabrani ulazak vozila sa srpskim tablicama na Kosovo, dok se nastavlja analiza situacije od strane bezbjednosnih institucija. Sljedeće radnje bit će preduzete na osnovu preporuka institucija za sprovođenje zakona”, rekao je Krueziu.

Tokom dana je Policija Kosova saopćila da su tri njena granična službenika navodno kidnapovale snage Srbije na graničnoj liniji na severu Kosova. S druge strane, zvaničnici u Beogradu, pak, tvrde da su uhapšeni bili duboko na teritoriji Srbije.

O svemu su se oglasili Kurti i Vučić, optužujući jedan drugog za incident.

Kosovska vlada je također odlučila zabraniti i uvoz srbijanskih proizvoda što je Vučić okarakterisao suprotnim međunarodnim sporazumima.

izvor: sandzakpress

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave