19 C
Tutin
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
PočetnaISLAMVeličanstvena večer Kur'ana u Tutinu

Veličanstvena večer Kur'ana u Tutinu

izvor: mešihat.org

Vecer Kur'ana u Tutinu

U četvrtak, 29.12.2022. godine, nakon jacija namaza u Centralnoj džamiji u Tutinu upriličena je veličanstvena Večer Kur’ana Časnog, kao poklon Medžlisa IZ-e Tutin svojim vjernim i vrijednim džematlijama i aktivistima, posebno onima koji žive i rade u dijaspori, a ovih danas su u posjeti svom rodnom kraju.

Vjernička srca bila su počašćena i u prilici uživati u učenju Kur’ana i izvedbi ilahija i kasida od strane uvaženih hafiza i učača Kur'ana Časnog, kao i interpretatora ilahija i kasida: kurra hafiz Aziz Alili, hfz. Ahmed Alili, Mustafa Isaković i Ibrahim Bilčević.
Na početku svečanosti, u ime domaćina, Tutinskog medžlisa, prisutne je poselamio glavni imam Vahjudin ef. Ćosović podsjećajući na zajedničke uspjehe na polju razvoja infrastrukture koje su imami sa džematlijama i vakifima realizirali u prethodnom periodu, apostrofirajući viziju i želju da vjersko-prosvjetne aktivnosti na nivou Medžlisa u narednom periodu dobiju veću i značajniju dimenziju.

Nakon jednočasovnog programa uvaženih musafira, prisutnima se obratio zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad ef. Plojović koji je izrazio svoje zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije, te prenio selame predsjednika Mešihata. Muftija Plojović je uputio čestitke rukovodstvu Medžlisa, imamima i vjernicima na ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, posebno na polju podizanja kvaliteta vjerske aktivnosti, izgradnje i obnove džamija, islamskih centara, otvaranja odjeljenja Medrese, Škole Kur'ana, rada vakufske kuhinje itd., naglasivši da sve to ne bi bilo moguće bez predanog i složnog rada rukovodstva i svih imama Medžlisa, ali i podrške džematlija koja nije izostala. Džematlijama je poručio da budu ponosni na rad i rezultate svog Medžlisa i imama, kao što se njima ponosi i Islamska zajednica, te da je važno u budućnosti sve ostvareno sačuvati, održavati i unapređivati.

Dovu na kraju programa je proučio muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović.

izvor: mešihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave