22.7 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaEDUKACIJATakmičenje za najbolju poslovnu ideju na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru

Takmičenje za najbolju poslovnu ideju na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru

Departman za ekonomske nauke Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru organizira takmičenje za najbolju poslovnu ideju pod nazivom Biznis ideja, namijenjeno srednjoškolcima sa teritorije Republike Srbije i okolnih zemalja.

“Kroz ovo takmičenje oni će se upoznati sa osnovnim alatima iz svijeta biznisa, poput biznis plana kao i tehnikama koje su neophodne za poslovni uspjeh današnjice a to je poslovno pregovaranje. Nama je cilj da prvenstveno povežemo teoriju sa praksom, sto će srednjoškolcima biti od velike koristi.” kaže Semra Murić Dreković, zamjenica rukovodioca Departmana za ekonomske nauke UNINP.

Učesnici moraju ispuniti dva uvjeta, prvi da članovi tima budu srednjoškolci, a drugi da svaki tim ima tri člana.

“Takmičenje ce se sastojati iz tri faze, prva je prijava na tamičenje popunjavanjem jednostavne online forme koju ucesnici mogu preuzeti na sajtu ili slanjem mejla na d.ekonomija@uninp.edu.rs Rok za predaju popunjenog formulara je 30.april. Druga faza su treninzi za takmičare koji se besplatno organizuju na Internacionalnom Univerzitetu.”

Predavanje vezano za poslovno planiranje bit će  održano 8. aprila u 10:00 časova, a predavanje u poslovnom pregovaranju 15. aprila također u 10:00 časova.

“Treća faza je finale koje će se organizovati 6.   maja od 10h. Najbolji timovi će pred komisijom prezentovati svoje poslovne ideje. Najbolje timove ocčkuju vrijedne nagrade, koje smo obezbijedili uz pomoć donatora i ovim putem se zahvaljujemo na saradnji. Prvoplasirani tim ocekuje vaučer ukupne vrijednosti 600 eura, drugoplasirani tim vaučer ukupne vrijednosti  300 eura a trećeplasirani tim 150 eura.”

Ovo je, ističe, sjajna prilika za mlade ljude i buduće studente.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave