18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOUčenica medrese Gazi Isa-beg u Rožajama Kanita Kurpejović pobjednica takmičenja u besjedništvu...

Učenica medrese Gazi Isa-beg u Rožajama Kanita Kurpejović pobjednica takmičenja u besjedništvu u Tuzli

Behram-begova medresa u Tuzli organizovala je 24. debatu učenika srednjih škola na temu: “Umjetna inteligencija u obrazovanju”. Učešće u debati uzeli su predstavnici srednjih škola iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Sandžaka.

Učenica ženske medrese Gazi Isa-beg u Rožajama Kanita Kurpejović uzela je prvo mjesto u oblasti besjedništva na spomenutu temu. Tim povodom muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević upriličio je prijem učenicama, dodijelivši im priznanja i prigodne nagrade za ostvareni uspjeh. Medresa se oduvijek vodila misijom da svojim učenicima pruži najbolji odgoj i obrazovanje – što se pokazuje kroz postignute rezultate, navodi muftija Kujević.

Profesorica Adila Murić vodila je 4 učenice na takmičenje u besjedništvu u Tuzli. Ističe da je konkurencija bila jaka, te da je učešće uzelo 11 srednjih škola sa prostora BiH, Hrvatske i Sandžaka.

Profesorica Selma Plojović-Ademović ističe da je ovaj uspjeh na ponos Medresi, ali da nisu puno iznenađeni njime, premda da se učenice rožajske medrese od prvog dana ulaska u ovu elitnu školu pripremaju i oplemene najboljim znanjem.

Pored pobjednice, učešće na debatama u Tuzli uzele su još i Dalila Kurbardović, Aiša Šutković i Emina Kurpejović.

SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave