22.7 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKU Tutinu tokom noći palo oko 25 cm snijega - Otežan saobraćaj...

U Tutinu tokom noći palo oko 25 cm snijega – Otežan saobraćaj na Pešteri

Snijeg pada u većem delu Srbije posebno u centralnim i zapadnim dijelovima zemlje. Poslije podne će snijeg oslabiti ali se potpuni prestanak padavina očekuje tek sutra, najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na teritoriji opštine Tutin tokom noći palo je oko 25 cm snijega, a povećanje snježnog pokrivača najavljeno je do kraja nedjelje.

Putni pravci Tutin – Pazarište i Tutin – Ribariće, kako su nam saopštili iz Sekcije za puteve, su prohodni za saobraćaj a na kolovozu na pojedinim dionicama moguća je pojava raskvašenog snijega. Olujni vjetar i padavine na Pešterskoj visoravni, koji stvaraju velike namete, otežavaju saobraćaj u ovom dijelu naše opštine. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu u ovom dijelu Tutina, i intenzivno se radi na raščišćavanju kolovoza, navode iz ovog preduzeća.

Vozačima se savjetuje da do stabilizacije vremenskih prilika ne kreću na put prema Pešterskoj visoravni, i da tokom vožnje budu posebno oprezni zbog jakog vjetra i snježnih nameta.

Narednih desetak dana ostaćemo u režimu hladnog vremena, rekao je meteorlog, sneg će se polako topiti sa blagim rastom temperature krajem nedelje.

Prave prolećne temperature od 15-16 stepeni očekuju nas tek krajem meseca.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave