24.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKU Tutinu svečano otvoren ramazanski turnir u malom fudbalu

U Tutinu svečano otvoren ramazanski turnir u malom fudbalu

Svecano otvaranje turnira u malom fudbalu

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Medžlisa IZ-e Tutin i Mreže mladih večeras je u Tutinu svečano otvoren ramazanski turnir u malom fudbalu, koji je ove godine okupio 16 ekipa iz naše opštine i okoline.

U ime organizatora i domaćina na početku svečane ceremonije otvaranja velikom broju okupljenih gostiju i ljubitelja fudbala obratili su se fudbalski trener Adnan Čuljević, i glavni imam Medžlisa IZ-e Tutin, Vahjudin ef. Ćosović.

Posebnu čast u okviru večerašnje sportske manifestacije u Tutinu, organizatorima je ukazao i predsjednik Mešihata IzuS, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, zajedno sa Nj. E. ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Al-Daherijem, kao i gospodinom Mohamed Amin Belhažom, ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji, koji su se takođe obratili prisutnima na ceremoniji svečanog otvaranja turnira.

Ramazanski turnir u malom fudbalu u Tutinu trajaće osam dana, a najuspješnijim ekipama biće dodjeljene nagrade i pehari.

Opširnije o večerašnjem sportskom događaju u Tutinu, možete pratiti u sutrašnjem Dnevniku od 20h na programu Pešter TV, kao i kompletan snimak ceremonije u emisiji “Tema dana” odmah nakon Dnevnika.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave