18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAK“TUTIN NA VODI” OSTAO BEZ DOZVOLE: Ministarstvo poništilo građevinsku dozvolu za zgradu...

“TUTIN NA VODI” OSTAO BEZ DOZVOLE: Ministarstvo poništilo građevinsku dozvolu za zgradu u koritu Vidrenjaka

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poništilo je građevinsku dozvolu za četvorospratnicu izgrađenoj nad samom rijekom Vidrenjak u Tutinu.

Rješenje je donijeto 23. januara i na taj način je poništeno rješenje Odjeljenja za urbanizam opštine Tutin iz aprila 2015. godine, u vrijeme kad je SDA Sandžaka suvereno upravljala ovom sandžačkom opštinom.

Njime je tada, investitoru Mersudinu Dazdareviću, izdata dozvola za izgradnju kontroverzne zgrade od oko 2.000 kvadrata na samoj rijeci u centru Tutina, piše “Blic“.

U rješenju Ministarstva, kako saznaje “Blic”, stoji i da je sporni poslovno stambeni objekat “nikao“ na zemljištu koje je u katastru nepokretnosti evidentirano kao vodno. Navodi se i da njegova namjena nije u skladu sa namjenom predviđenom planskim dokumentom odnosno izgradnjom pješačko kolskih mostova, kao i da je pravno neizvršivo.

Tutin na vodi

Dazdareviću je, inače, prije više od 7 godina izdata građevinska dozvola za poslovno stambeni objekat na rijeci, kao i propratna dokumenta: glavni projekat izvedenog objekta, dokazi o pravu svojine, geodetski snimak objekta.

Krajem novembra prošle godine, podsjetimo, Republička inspekcija počela je nadzor nad ovom zgradom i to je objavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Kako je tada izjavio, za izgradnju je postojala saglasnost koju nikada i niko od službenika nije smio da izda.

izvor: B92

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave