21 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaHRONIKASud u Novom Pazaru ne smije da sudi Latoviću za ubistvo Hamidovića?

Sud u Novom Pazaru ne smije da sudi Latoviću za ubistvo Hamidovića?

Edin Hamidovic

Suđenje Emrahu Latoviću (28) iz Sjenice, okrivljenom da je u avgustu 2021. godine u centru te opštine ubio Edina Hamidovića (48), iako je bilo najavljeno, neće sutra početi pred Višim sudom u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus.

Prema nezvaničnim informacijama, zakazano ročište će biti odloženo jer je Viši sud od Vrhovnog kasacionog suda zatražio da se predmet dodeli nekom drugom sudu na postupanje.

Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru Emrah Latović se tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora, a kako je u bekstvu, trebalo je da mu se sudi u odsustvu.

Optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru obuhvaćen je i Ranko Đurović (37) koji se tereti za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Emrah Latović je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i deteta, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju uhapsila Ranka Đurovića iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu gde je nakon nekoliko dana preminuo.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je ubijen zbog pisanja te Fejsbuk stranice o kriminalnim aktivnostima u Sjenici i klana Latović.

Hamidović je ukopan na seoskom groblju u selu Krće, kraj Sjenice. Bio je oženjen i otac sedmoro dece.

izvor: Radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave